Kako sve više vremena provodimo na mobilnim telefonima ili tabletima i instaliramo razne aplikacije, koje komuniciraju reklame, tako se često dešava da kliknemo na neku od tih reklama.

Do sada nismo bili u stanju da pratimo, u slučaju da korisnik koristi više platformi do ostvarenja konverzije, broj konverzija. Google će nam pomoći u tome, jer je najavljena platform koja će moći da nam pokaže baš ovakve podatke. Kompanija je objavila da ćemo biti u mogućnosti da vidimo konverzije klikova na reklame, čak i kada se korisiti više aplikacija ili web, za istu reklamu.

Do sada smo mogli da posmatramo posete sajtu, koje dolaze samo sa weba. Sada se mogućnosti proširuju, jer ćemo moći da posmatramo i posete koje dolaze iz aplikacija na kojima se pojavljuju reklame Brenda ili ukoliko konverzija počne na jednoj platformi, a završi se na drugoj.

Kako bi sve bilo jasnije, daćemo i primere za novinu koju nam Google sprema.

Primer 1. Vi imate lanac prodavnice obuće. Potencijalni kupac je video vašu reklamu na mobilnom telefonu i kliknuo da pogleda ponudu, dok je čitao ostale vesti na webu. Kasnije tog dana, kupio je cipele kroz vašu aplikaciju, sa istog telefona. Vi ćete biti u mogućnosti da merite konverziju, iako su u pitanju dve različite aplikacije.

Primer 2. Vi ste marketing menadžer restorana i promovišete letnju ponudu u vašem restoranu u aplikaciji koja predviđa vremensku prognozu. Potencijalni gost može da klikne na vašu reklamu dok ujutru proverava vremensku prognozu do kraja dana. Kasnije, tokom dana, isti gost rezerviše večeru u vašem restoranu, preko web aplikacije na računaru. I tu tom slučaju ćete biti u mogućnosti da izmerite konverziju.

Da, i mi mislimo da je ovo sjajna stvar i da su ljudi iz Googla još jednom pokazali inovativnost. Ova funkcija će biti implementirana u AdWords, s tim što će korisnici izvršiti podešavanja za praćenje In App aktivnosti.

Cross device konverzije nisu dostupne za države EU, usled ogranićenja privatnosti i eto jedne dobre stvari za nas koji nismo članovi EU.

Ostavi komentar

Tvoj email neće biti objavljen. Neophodna polja su označena *